Szponzorált hirdetés

Hirdetés tartalma

LASKAGOMBA TERMESZTÉS ZSÁKBAN

A laskagombát zsákokban termesztjük, a zsákok 100 cm x 41 cm méretű henger alakúak, súlyúk 15 kg. A két oldalán 8-8 lyuk van, ahonnan a gombák fognak kibújni. Laskagomba zsákjainkat SYLVAN gombacsírával oltjuk be. Télen és tavasszal a KRYOS, ősszel a HK35, illetve nyáron az IVORY elnevezésű micéliummal dolgozunk.

Vásárlóinknak átszövetett zsákokat (fehér színűek) adunk el, amivel megelőzzük a fertőzések lehetőségét, illetve hamarabb termőre fordulnak a vásárlás után. Minden zsákunkon szerepel a dátum, amikor elkészítettük és az onnan számított 25-30 napon belül (ebből nálunk szövődik 10-15 napot) kezdnek el teremni.

A laskagomba termesztése megvalósulhat fóliában, garázsban, régi épületben, pincében, alagsorban, kamrában, amennyiben adottak a következő feltételek:

Hőmérséklet: 10-16 ºC (KRYOS), 14-18 ºC (HK 35), 18-22 ºC (IVORY)
Nedvességtartalom: 75-85 % (padló öntözésével, vagy víz párologtatása). A zsákokat nem locsoljuk, hanem megfelelő páratartalmat tartunk a helységben
Megvilágítás: napi 8 órás megvilágítás (80 LUX- kb. egy újság elolvasásához elegendő fény)
Szellőztetés: naponta friss levegő bejuttatása

Fontos feltétel ugyanakkor, hogy tiszta helyre tegyük a termőblokkokat. A lyukakon kibújt és megnőtt gombákat csavaró mozdulattal távolítsuk el, majd kipucoljuk a lyukakat. Egy zsák 3-5 rendben terem, a ciklusok között 15-25 nap eltérés van. Egy zsák az első három termés ideje alatt 4-5 kg közötti gombát terem. Egy átszövetett laskagomba zsák ára 28 lej, nagyobb mennyiségben az ár alkudható.

RENDELÉS INFORMÁCIÓK:
Laskagomba zsák ára 28 lej / zsák
Ing. Szőcs Csongor, termelő
Cím: Nyújtód, Kovászna megye, Fő út 64/K.
Telefonszám: 0742 807 137.

Információk a hirdetésről

Ár28 RON (alkudható)
Hirdetés jellegeKínál
Feladási idő2022.09.01
Megtekintve544 alkalommal
Azonosító#726629

Kapcsolat a hirdetővel

TelepülésNyújtód / Kovászna megye
Weboldalwww.greenfarm.ro
Szponzorált hirdetés

Felhívás

A szekelyhirdeto.info nem felel a hirdetésben leirtakért és nem tudja garantálni azok pontosságát. A saját biztonsága érdekében legyen mindig körültekintő, soha ne utaljon előre pénzt vagy adjon ki pénzügyi információt. Olvassa el adatvédelmi irányelveinket.
Megosztás:
Hirdetés jelentése