5 tipp


Számtalan apróhirdetési és hirdetési oldal létezik az interneten. Némelyik kisebb, némelyik igen nagy látogatottsággal rendelkezik. Vannak, amelyek specializálódtak egy – egy szűkebb témakörre és van olyan, amelyik igen általános.
Bármelyik apróhirdetési oldalt is válasszuk, ha túl szűken bánunk az információval és nem figyelünk oda, hogy mit is teszünk közzé és azt hogyan tesszük, hirdetésünk könnyen láthatatlanná válhat az érdeklődő szemek előtt.
Az alábbi 7 + 1 tipp segítség lehet egy apróhirdetés feladásakor
Hatékony hirdetési cím. Ez a legfontosabb, hiszen a látogatók többsége csak akkor fogja elolvasni a hirdetés teljes szövegét, ha az apróhirdetés címe felkeltette az érdeklődését. A hirdetésfeladás során rövid, de sokatmondó címet érdemes használni.
A jól megválasztott kategória: A látogató több ezer hirdetésből keresi ki a neki megfelelőt, ezért, ha a hirdetést nem megfelelő kategóriába/alkategóriába helyezzük el az érdeklődők sem fogják megtalálni.
Fontos a pontosan megadott megye és település, amely növeli a hirdetés hatékonyságát. A látogatók több mint 90 %-a egy adott megyében keresi a hirdetéseket, nem pedig országosan.
Részletes leírás: ezzel több érdeklődőnk lesz. Lényege, hogy írjunk minél pontosabb és hasznosabb információt a hirdetésfeladás alkalmával. A jól megfogalmazott szöveggel érhető el, hogy a látogató felkeresse az apróhirdetés feladóját.
Helyesírás és szóközök. Apróhirdetés feladás alkalmával érdemes ügyelni a helyesírásra és a szóközök megfelelő használatára, mert ha mutatósabb a hirdetés, akkor figyelemfelkeltőbb is, mint az összezsúfolt.
Hirdetésfeladás képekkel. Ha van rá lehetősége, tegye feltűnőbbé a feladott apróhirdetést képekkel. Egy hirdetés feltöltött képekkel sokkal jobban vonzza a látogatókat, amely növeli a hirdetés hatékonyságát.
Kiemelési lehetőségek igénybevétele. A sok ezer feladott apróhirdetés közül mindenki hirdetése csak egy hirdetés. Az egyes oldalakon lehetőség van arra, hogy különböző módon és feltételekkel a feladott hirdetést kiemelhessük, előre helyezzük, ezzel a látogatók számára feltűnőbbé vagy elérhetőbbé tehetjük.
+1. Bár az apróhirdető oldalak sokszor tiltják a többszörös hirdetés feladást, azt nem tiltják, hogy a hirdetést megfelelően átírva (részletes leírás más szinonimákkal vagy más szerkezetben) újra feladjuk.
Egy kis odafigyeléssel megsokszorozható az apróhirdetésünk hatékonysága és gyakran feleslegessé teszi, hogy akár többször is hirdessünk vagy még több oldalon feladjuk a hirdetést.

Ha túl szűken bánunk az információval hirdetésünk feladásakor és nem figyelünk oda, hogy mit is teszünk közzé és hogyan, könnyen láthatatlanná válhat az érdeklődő szemek előtt apróhirdetésünk.

Az alábbi 5 tipp segítség lehet a hatékony apróhirdetés feladásakor:

  1. Hatékony és sokatmondó hirdetési cím (a hirdetés tárgya). Ez a legfontosabb, hiszen a látogatók többsége csak akkor fogja elolvasni a hirdetés teljes szövegét, ha az apróhirdetés címe felkeltette az érdeklődését. A hirdetésfeladás során rövid, de sokatmondó címet érdemes használni. Mellőzze az ELADÓ, KIADÓ, CSERE szócskákat (pl.: Nokia 3410 akkumulátor).
  2. A jól megválasztott kategória. A látogató több száz hirdetésből keresi ki a neki megfelelőt, ezért, ha a hirdetést nem megfelelő kategóriába/alkategóriába helyezzük el, az érdeklődők sem fogják megtalálni. 
  3. Részletes leírás. Ezzel több érdeklődőnk lesz. Lényege, hogy írjunk minél pontosabb és hasznosabb információt a hirdetésfeladás alkalmával. A jól megfogalmazott szöveggel érhető el, hogy a látogató felkeresse az apróhirdetés feladóját.
  4. Helyesírás és szóközök. Apróhirdetés feladás alkalmával érdemes ügyelni a helyesírásra és a szóközök megfelelő használatára, mert ha mutatósabb a hirdetés, akkor figyelemfelkeltőbb is, mint az összezsúfolt. Továbbá a keresők (pl. Google) által is nagyobb lesz a találati arány, egy helyesen megfogalmazott szöveg esetében.
  5. Hirdetésfeladás képekkel. Ha van rá lehetősége, tegye feltűnőbbé a feladott apróhirdetést képekkel. Egy hirdetés feltöltött képekkel sokkal jobban vonzza a látogatókat, amely növeli a hirdetés hatékonyságát. 
Egy kis odafigyeléssel megsokszorozható az apróhirdetésünk hatékonysága a Székely Hirdetőn.