Szponzorált hirdetés

Hirdetés tartalma

A Pomposa lucerna egy kemény lucernafajta, amely számos előnnyel rendelkezik, például nagyon jó télállósággal és kiváló kopásállósággal.

A Pomposa erős gyökérzetű, felálló növekedési habitusú és nagyfokú hullásállóságú lucernafajtaként írható le. A Pomposa lucerna vetőmagja magas terméshozamot biztosít, és kiváló minőségű takarmányt termel, magas fehérjetartalommal és jó emészthetőséggel.

A bemutatott lucernafajta akár 4 évig is ellenáll a talajban (akár tovább is), és évente 4 betakarítást kínál, 16-17 tonna/hektár termelési potenciállal, szárazanyagban.

A Pomposa lucernamag fő jellemzői közé soroljuk az ovális alakú leveleket (hosszú és széles), vékony szárral, amely a hajtáskor hosszú, nagy levél/szár arányú. A fajta virágzási ideje közepes.

A termesztés előnyét a növény magassága adja, nagyon magas, az első betakarítástól számított 3. Héten kb. 49 centiméter.

Ezért a Pomposa lucerna vetőmag minden talajtípusra alkalmas, és még vízhiányos talajokon is ajánlott. A fajta nagymértékben ellenáll a hullásnak és magas a fehérjetartalma. A Pomposa alkalmas a gyakori kaszálásra, mivel kaszálás után gyorsan regenerálódik.

Vetési időszak: március-április, augusztus-szeptember
- Vetési mennyiség: 25-30 kg/ha
- Vetési mélység: 1 cm
- Kaszálás: a virágzás kezdetén.
- lucerna támogatásra (SCZ) betehető


Megtalálja a GALVETAGRO engedélyezett Növényvédőszer szaküzletben, Csíkszentgyörgy, 563 hsz.
Munkanapokon: 8:00 - 16:00
Szombaton 9:00 - 13:00.

Információk a hirdetésről

Hirdetés jellegeKínál
Feladási idő2024.05.02
Megtekintve1 alkalommal
Azonosító#813960

Kapcsolat a hirdetővel

HirdetőGalvetagro
TelepülésCsíkszentgyörgy / Hargita megye
Szponzorált hirdetés

Felhívás

A szekelyhirdeto.info nem felel a hirdetésben leirtakért és nem tudja garantálni azok pontosságát. A saját biztonsága érdekében legyen mindig körültekintő, soha ne utaljon előre pénzt vagy adjon ki pénzügyi információt. Olvassa el adatvédelmi irányelveinket.
Megosztás:
Hirdetés jelentése